На миналия Никулден рецептата ми спечели конкурса в кулинарното списание. А става толкова лесно,...
2 Декември 2016
375018
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако все още се чудите как да приготвите рибата за Никулден , ето една идея от нас: изпечете я с картофи , ароматен лук и чесън . Става направо мозък! Сочна, с препечена коричка и неповторим вкус!
За рецептата може да използвате всякаква речна риба : шаран , каракуда , пъстърва .
Съставки:
4 малки шарана
500 гр. картофи
4 домата
1 лимон
4 скилидки чесън
2 глави лук
30 гр. масло
2 с.л. зехтин
зелени подправки на вкус
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Обелете картофите. Нарежете ги на тънко и поставете в тавичка, покрита с фолио за печене.
- В отделна купа смесете зехтина и маслото, добавете сол, черен пипер, подправки. Разбъркайте.
Излейте върху картофите.
Загрейте фурната на 180 градуса. Пъхнете тавата с картофи във фурната и печете в продължение на 30 минути.
Нарежете лука на тънки полумесеци. Счукайте чесъна. Изпържете ги в зехтин, докато омекнат.
Извадете картофите от фурната, сложете върху тях половината от сместа с лук и чесън, отгоре - нарязани на шайби домати, почистената риба поставете върху всичко това (направете предварително плитки прорези по протежение на гръбначния стълб), и покрийте с останалите лук и домати. Поръсете с подправка за риба. Най-отгоре поставете лимонови резенчета.
Изпечете във фурната за около 40 минути.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари