Заек с бира

вход през zajenata.bg
Заек с бира
admin
Добавена от: admin
40830
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 заек, нарязан на порции
6 моркова
600 гр гъби
20 бр. малки лукчета или 2-3 глави стар лук
2 картофа
1 лимон
1 дафинов лист
3-4 стръка мащерка
500 мл бира
3-4 с.л. олио
черен пипер, сол

Заекът се измива добре и се разделя на порции. Попива се излишната вода с домакинска хартия и месото се пържи до зачервяване в тиган със сгорещено олио. 
Лукът се обелва, морковите - също. Режат се на по-едри парченца. Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Гъбите също се почистват и измиват добре и се нарязват на четвъртинки или половинки (ако са по-дребни). Заливат се с изстискания сок на лимона, за да не потъмнеят. Запърженото месо се поръсва със счукания дафинов лист и мащерката, осолява се на вкус и се залива с бирата. Прибавя се още половин литър вряща вода. Оставя се да кипне и да поври под капак 15-тина минути, след което вътре се пускат зеленчуците. Съдът отново се похлупва и щом заври, котлонът се намалява и ястието се оставя да къкри поне половин час. Месото трябва да стане крехко. Щом е готово, заешкото се изважда от тигана и се прехвърля в тавичка, като се поръсва с черен пипер на вкус. Сосът в тигана се сгъстява, като се оставя да поизври още малко, след което с него се залива месото и се допича в загрята фурна до готовност.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft