Лесни рецепти за вкусен огретен

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Картофен огретен с шунка и чедър
692316

Картофен огретен с шунка и чедър

Предлагаме ви една лесна рецепта, за която можете да използвате застоялите се продукти в хладилника ви. Това ястие ще се хареса на всички членове на семейството ви, като освен това е хранително и лесно за приготвяне. По принцип картофеният огретен се прави със сирене, но тук ви предлагаме един вариант, който ще се хареса повече на мъжете – с шунка.
Ето и рецептата в детайли

Необходими продукти:

1 кг. картофи;
2 супени лъжици масло;
1 глава жълт лук;
3 чаши нарязана на кубчета шунка;
1-1/2 чаша течна сметана;
1/4 чаена чаша брашно;
Черен пипер на вкус;
1 чаша настъргано сирене чедър;
1 чаша настърган кашкавал;
Нарязан магданоз (по желание).

Загрейте фурната до 180 градуса. Загрейте масло в тиган на слаб огън, за да се разтопи.

Добавете нарязания лук и го запържете за 1 до 2 минути. След това сложете при него и нарязаната на кубчета шунка и запържете всичко заедно за още 3 до 4 минути. След това отстранете тигана от огъня и го оставете настрана.
В една голяма купа смесете течната сметана с брашното и черния пипер и разбъркайте добре сместа. Сложете я настрана. (Можете да добавите сол, но имайте предвид, че кашкавалът и шунката са солени.)
Смесете настърганото сирене чедър с настъргания кашкавал и също ги оставете настрана.
Използвайте ренде за чипс и нарежете на него картофите на много тънки парчета.
Наредете в една намазана с масло тавичка 1/3 от картофените резени. Поръсете ги с 1/3 от сместа с шунката и лука, след това с 1/3 от сместа на сиренето и кашкавала и накрая полейте с 1/3 от сметановия сос.
Повторете този начин на подреждане още два пъти, като завършите с поръсването на сирене/кашкавал с поливането на последната част от сметаната.
Покрийте тавата с готварско фолио и я сложете да се пече в продължение на 40 минути. След това я извадете от фурната, отстранете фолиото и я върнете да се пече още 20 минути.
Преди да сервирате нарежете огретена на квадратни парчета и гарнирайте с нарязан магданоз, ако желаете.

Забележка: Можете да ускорите процеса на готвене, ако сварите нарязаните картофи за 3 до 5 минути преди да ги подредите в тавата.

1 2 3 4 5 6
7
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft