Лесни рецепти за вкусен огретен

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Огретен по тиролски рецепта
692317

Огретен по тиролски рецепта

картофи – 1 кг.
прясно мляко или сметана (по желание) – 1 ч.ч.
чисто масло – 1/2 пакетче (60 г.)
настъргано сирене – 3-4 с.л.
яйца – 4-5 бр.
настърган кашкавал
червен пипер
магданоз
галета
Обелете картофите и ги сварете в малко вода до разваряване.
Прецедете и размачкайте картофите с вилица или ръчен пасатор.
Прибавете сиренето, млякото и половината от маслото. Разбъркайте добре и изсипете в тортена форма или тавичка, обилно намазана с масло и поръсена с галета (брашно) и загладете с лъжица.
С лъжицата направете на повърхността 4-5 вдлъбнатини във всяка от които сложете по малко разтопено масло и счупете от ниско по едно яйце.
Всяко от яйцата поръсете с червен пипер и сол.
Печете в умерена фурна до забулване на яйцата.
Преди поднасяне поръсете с магданоз и настърган кашкавал.
Ястието се поднася топло като добре се комбинира с айран или зеленчуков сок, салата според сезона или туршия.

1
2
3 4 5 6 7
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft