Какво да сготвя набързо в четвъртък

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Катми с конфитюр ЗАКУСКА
218151
Катми с конфитюр ЗАКУСКА

Катми с конфитюр ЗАКУСКА

500 г брашно, 2 яйца, 70 г краве масло, 15 г мая за хляб, 1 супена лъжица захар, 1 чаена лъжичка сол, 2 чаени чаши вода и по желание 150 г сирене (конфитюр, сладко, желе и др.) за плънка.

 Маята се размива с водата и към нея постепенно се прибавят брашното и разбитите със захарта и солта яйца. Сместта се оставя около 1/2 част на топло да втаса, след което с черпак (не пълен) се сипва загрят чугунен тиган с дебело дъно или върху сач, предварително намазани с масло. Катмите, които имат форма на палачинки, се пекат от двете срани до порозовяване. Поднасят се топли, с плунка пожелание, завити на руло или прегънати на две.

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft