Рецепти за Коледна погача, пита и баница

вход през zajenata.bg
545997

Коледна питка

Продукти:
прясно мляко – 500 мл
яйца – 4 бр.
мая – 40 г
олио – 100 г
брашно – 1.1/2 кг
сол и захар – по 1 с. л.
маково и сусамово семе
Приготвяне:
Отделят се два от жълтъците на яйцата. Брашното се пресява 3 пъти и от изброените продукти се омесва тесто. Така приготвеното тесто се удря 100 пъти върху плота на масата. Получава се меко и пластично тесто. Следва оформлението на погачата, която се оставя да втаса, намазва се с отделените жълтъци и се пече на 200 градуса – 40мин.
От същото тесто отделям малко количество и приготвям гевречета за коледарчетата. 

1 2 3 4 5 6 7 8
9
Коледа идва
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft