Лесни рецепти за чийзкейк

вход през zajenata.bg
195830

Лимонов чийзкейк

за тестото-тавичка 18-18 см.
30 гр.студено масло
15 гр.кафява захар
60 гр.брашно
1/2 яйце
1/2 ч.л. лимонена кора
щипка сол

Загрявате фурната на 200гр.Покривате тавичка 18-18 см с хартия за печене и намазнете.Смесете маслото, захарта, яйцето, лимонената кора,солта.Разбивате до кремообразна смес, добавете брашното.Разтелете върху хартията, изравнете, с вилица надупчете на 4-5 места.Печете около 10 мин, докато покафенее.Извадете го от фурната, да изстине.

За крема:

250 гр рикота(може да замените с фина, безсолна извара)
1 яйце
50 гр.захар
1 с.л. олио
100 мл.сметана
1 ч.л. лимонена кора
1с.л. нишесте
1 ванилия
 Разбивате сметана на сняг с 2 с.л. от захарта.С миксер смесете останалите съставки.Към тях добавете разбитата сметана.Разстелете равномерно върху тестото.Печете в предварително загрята на 170* фурна за около 30 мин.Наблюдавате, когато започне да се зачервяват крайщата е готово.Извадете от фурната и го оставете да изстине.

 Заливка:
2 жълтъка
1 яйце
60 гр лимонов сок
настъргана кора от 1 лимон
65 гр. захар
40 гр студено масло
На водна баня, разбърквате енергично окло 10 мин, яйцата, захарта и лимоновия сок.Разбивате докато се получи гъст и лъскав крем.Когато е готов добавете маслото и лимонената кора.След като изстине крема, го нанесете върху чийзкейка.Оставете готовия сладкиш да се охлади за мин 3ч. в хладилника.Колкото повече престоява, толкова по-вкусен става

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft