Лесни рецепти за чийзкейк

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Чийзкейк с кайсии и бисквити
195824

Чийзкейк с кайсии и бисквити

1 и 1/2 ч.ч. смлени бисквити грахам
1/4 ч.ч. захар
1 ч.л. канела
5 с.л. разтопено масло
За пълнежа:
20 г желатин
2 бр. яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
3/4 ч.ч. захар
240 г крема сирене
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. течна ванилия
1 ч.л. настъргана кора от лимон
2 ч.ч. гъсто кисело мляко
компот от кайсии - само плодовете, изцедени от сока и смлени
1/2 ч.ч. течна млечна сметана
За топинг:
1 ч.ч. течна млечна сметана
2 с.л. захар
праскови и филирани бадеми за украса


Начин на приготвяне
Блат: Загрейте фурната до 175 С. Смесете смлените бисквити, канелата и захарта и разбъркайте добре. Прибавете разтопеното масло и бъркайте докато стане еднородна смес. Получената смес изсипете във форма за торта с откопчаващи се страни, с диаметър около 23 см. Притиснете с пръсти сместа по дъното на формата. Печете 10 минути и охладете.

Пълнеж: Изсипете желатина в 1/2 ч.ч. студена вода, разбъркайте докато се разтвори и оставете да набъбне. Поставете жълтъците, прясното мляко и 1/2 ч.ч. от захарта в малка огнеупорна купа и бъркайте на водна баня, докато захарта се разтвори и сместа започне да се сгъстява. Изсипете набъбналия желатин и бъркайте докато желатина се разтвори напълно. Махнете от огъня и охладете.
Разбийте крем сиренето до гладък крем. Прибавете сока от лимона, ванилията и кората от лимон и бъркайте докато се усвоят. Прибавете постепенно охладения желатинов крем, бъркайте докато стане еднородна смес. Прибавете киселото мляко и смлените праскови, бъркайте докато всичко се смеси добре. Разбийте сметаната с 1/4 ч.ч. захар до гъст крем и прибавете, разбъркайте. Разбийте белтъците до гъст сняг и прибавете и тях към крема, разбъркайте докато се усвоят. Изсипете получената смес върху изстиналия блат. Поставете в хладилника за минимум 4 часа.

Топинг: Разбийте сметана със захарта до гъст крем. Извадете чийзкейка от хладилника, леко минете с нож около вътрешната страна на страните на формата. Внимателно отстранете страните. Намежете чийзкейка отгоре със сметаната, поръсете с бадемите и украсете с праскови. Поставете отново в хладилника. Кремът е много вкусен и лек, по-скоро е парфе, отколкото тежък и мазен чийзкейк.
 

1 2 3 4 5 6 7
8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft