Пастицио или макарони на фурна по гръцки - с кайма и сос Бешамел

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Паста
Пастицио или макарони на фурна по гръцки - с кайма и сос Бешамел
Пастицио или макарони на фурна по гръцки - с кайма и сос Бешамел
admin
Добавена от: admin
45004
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. макарони
500 гр. кайма
3 глави лук
100 мл олио
3 домата
подправки на вкус: черен пипер, сол, риган, 1 чаена лъжичка червен пипер, индийско орехче, лют червен пипер, Вегета
130 мл вода
За сос Бешамел:
60 гр. масло
60 гр. брашно
750 мл прясно мляко
3 яйца
100 гр. кашкавал

1. Нарежете ситно лука и го запържете в олиото. Добавете каймата и запържете заедно с лука няколко минути, като бъркате, за да се смесят. След това добавете нарязаните домати и подправките. Налейте вода и оставете плънката да ври на тих огън около 20-тина минути. 
2. През това време сварете макароните, прецедете ги и добавете около 4-5 супени лъжици масло в тях, след което разбъркайте. 
3. В намаслена тава поставете половината от макароните, след това разпределете плънката, а върху нея - останалата половина макарони. 
4. За соса разтопете маслото и добавете брашното. Бъркайте ги на огъня около 2 минути. Постепенно започнете да добавяте хладкото мляко при непрекъснато разбъркване, за да не се образуват бучки. След като се сгъсти, свалете соса от огъня и добавете яйцата и настъргания кашкавал. Хубаво разбъркайте. С тази смес залейте макароните в тавата. 
5. Пъхнете ги във фурната и печете около ½ час на 200 градуса.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft