Рецепти за рачел

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Рачел от тиква, сини сливи и круши
385982

Рачел от тиква, сини сливи и круши

 

плодове (сини сливи, круши, тиква) 3 кг
захар 2 кг
лимонена киселина 10 гр. (2 чаени лъжички)
орехови ядки 200 гр. (1 чаена чаша)
ванилия 2 праха или 5-6 листа от индрише


Начин на приготвяне:
Измитите и почистени от костилките сливи и обелената и нарязана на кубчета тиква се поставят във варов разтвор за около 2 часа, след което се измиват обилно с вода.
Крушите се обелват, почистват се от семената и се нарязват на парчета.
Така подготвените плодове се нареждат на редове в тенджера, заливат се до половината с вода, поръсват се със захарта и се слагат на огъня да врят до сгъстяване на сиропа.
Десетина минути преди отстраняването на готовия рачел от огъня се прибавят ореховите ядки и разтворената в малко вода киселина.
Накрая се прибавя ванилията или индришето. 

1 2 3 4 5
6
7
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft