Бързи рецепти за тенджера под налягане

вход през zajenata.bg
437904

Свинско задушено

800 г свинско
80 г мазнина
1 морков
резен целина
4-5 картофа
2 глави лук
4-5 скилидки чесън
1 кафена чашка бяло вино
1 супена лъжица брашно
4-5 зърна черен пипер
дафинов лист
сол
чубрица.

 Нарежете месото на четири порции. Загрейте мазнината на дъното на тенджерата и го изпържете. Извадете го и в същата, мазнина запържете ситно нарязания лук. Дръпнете тенджерата настрана, върнете в нея месото, прибавете ситно нарязаните морков, целина, настърганите домати, скилидките чесън, черния пипер, дафиновия лист, виното и щипка чубрица. Разбъркайте добре и залейте с 1 чаена чаша вода, в която е размито брашното. Посолете на вкус.
Обелете картофите и ги сложете цели най-отгоре. Затворете тенджерата и варете 25 минути след завъртането на вентила. При поднасяне поръсете ястието с магданоз и гарнирайте с целите картофи. По желание от сверените картофи можете да приготвите картофено пюре.

1 2 3 4 5 6
7
8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft