Сурова шоколадова торта с лешници

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Сурова шоколадова торта с лешници
Сурова шоколадова торта с лешници
admin
Добавена от: admin
54196
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 чаши лешници - сурови
1 чаша фурми без костилки
3/4 чаша какао
1/2 чаша + 2 с.л. кленов сироп
1 средно голямо авокадо
натрошени лешници за украса

Смелете лешниците в блендер или кухненски робот, докато станат на брашно. Прибавете фурмите, 1/2 чаша какао и 1/4 чаша кленов сироп и отново разбийте, докато се оформи гъста топка тесто, което да не се разпада. 
Прехвърлете тестото между 2 листа пергаментова хартия и го разточете до дебелина около 2 см. 
С остър нож нарежете тестото на 8 или 10 еднакви четириъгълника. Ако има останало тесто, може да го оформите на топка, да го разточите и разрежете отново. 
Пригответе глазурата, като смесите останалия кленов сироп, какао и сърцевината на авокадото и разбиете, докато сместа стане хомогенна на цвят и плътност. Опитайте на вкус и добавете още кленов сироп, ако е необходимо.
Намажете около 2 с.л. от глазурата върху половината от четириъгълниците. Покрийте с другите четириъгълници и отгоре намажете щедър пласт от глазурата. Гарнирайте с натрошени лешници.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft