Айс кафе със сметана 
    
    
    
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            7134
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	250 мл пълномаслено прясно мляко
	350 мл силно горещо кафе 
	захар на вкус
	натрошен лед 
	бита сметана 
	кафява захар за украса 
Млякото се поставя на огъня. Малко преди да кипне, се добавя кафето и се слага захар на вкус. Оставя се да изстине и след това се охлажда в хладилник за около 30 минути.
В две високи чаши се поставят по 2–3 лъжици натрошен лед и се налива охладеното кафе. Чашите се допълват почти догоре с битата сметана и се украсява с кафява захар.
Сервира се веднага със сламки или бъркалки за кафе.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








