Алиго - картофено пюре по френски
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            38377
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	500 г по-хлебни картофи
	50 г масло
	200 мл заквасена сметана
	1 скилидка пресован чесън
	300 г tomme fraiche d`Auvergne или кашкавал
	сол на вкус
	черен пипер на вкус
	Картофите се обелват и се слагат да се сварят за 25-30 мин. Отцеждат се добре и се мачкат на пюре. Смесват се с маслото, сметаната, чесъна и настърганото сирене. Подправят се със сол и черен пипер на вкус.
	Сместа се слага на слаб огън и се бърка около 10 мин. с дървена лъжица, докато започне да се отделя от стените на съда и да се точи "на конци".
	Алиго се разпределя на порции, като се реже с ножица. Сервира се като самостоятелно ястие или с печени наденички.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








