Апетитка с чорбаджийски чушки, или чушки сорт рибки
	2 кг чорбаджийски чушки или чушки сорт рибки 
	3 кг домати или 1.5 кг доматено пюре
	1 кг моркови
	3 глави чесън
	магданоз
	За марината:
	1 и 1/2 ч.ч. оцет
	1 и 1/2 ч.ч. олио
	1 и 1/2 ч.ч. вода
	1 ч.ч. захар
	1/3 ч.ч. чаша сол
	аспирин
Доматите се смилат с машинка, с помощта на която се отделят семките и обелките. Слагат се на котлона да се изварят наполовина от първоначалното количество или се използва готово доматено пюре (ако пюрето е солено, когато се слага солта, да се внимава да не се пресоли). В тенджера се слагат продуктите за марината и когато заври, се пускат измитите чушки за 1-2 минути, да променят цвета си. Изваждат се, а в течността се слагат нарязаните на шайби моркови, изварените домати или доматеното пюре и се вари 15-20 минути. Сваля се от котлона, добавят се чушките, скилидките чесън и нарязаният на ситно магданоз. Насипват се в буркани от 400 г и във всеки буркан се слага по 1/2 аспирин. Затварят се с капачки и се стерилизират 5 минути. Изваждат се и се обръщат с капачките надолу, докато изстинат.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







