½ пакет фини кори за баница
	100 г разтопено масло
	1 с. л. настърган лук
	250 г сварено пилешко месо или месо от пушено пиле
	1 ч. л. паста червено къри или къри на прах
	1 с. л. белен слънчоглед за поръсване
	1 с. л. нарязан магданоз
	1 с. л. лимонов сок
	за сос бешамел:
	1 с. л. масло
	1 с. л. брашно
	80 мл прясно мляко
	сол на вкус
	черен пипер на вкус
	Лукът се задушава в 1 с.л. масло. Слага се кърито, разбърква се, прибавя се пилешкото месо, след 3-4 мин. се добавят солта, лимоновият сок и черният пипер.
	Приготвя се бешамелът, като в разтопеното загрято масло се запържва брашното за 1 мин., прибавя се млякото при непрекъснато разбъркване. Когато сосът се сгъсти, се посолява на вкус и се отстранява от огъня.
	Бешамелът се разбърква с пилешкото месо.
	Три листа фини кори за баница се мажат с масло и се слагат един върху друг. Получената кора се разрязва на 12 правоъгълни парчета. В края на всеки правоъгълник се слага от плънката и се завива на триъгълна кифличка. Така се процедира и с останалите кори и плънка.
	Кифличките се намазват с масло и се поръсват с беления слънчоглед. Пекат се на 180°С, докато се зачервят.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








