Биренки с мармалад
    
    
    
                
            
                11 Декември 2013
            
            
            26425
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Смесете бирата с олиото в дълбока купа, след което започнете да добавяте от брашното (смесено с бакпулвера) при непрекъснато бъркане, докато се получи меко тесто. Към края омесете тестото с ръце. Разточете тестото на кора с дебелина 2-3 мм. Нарежете на квадрати и в центъра на всеки квадрат сложете 1 ч.л. от мармалада. Завийте на рогчета по диагонал и сложете сладките на разстояние в намазнена тава. Печете ги на 180-200 градуса, докато порозовеят. Още топли оваляйте биренките добре в смесената с ванилия пудра захар.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








