Брашно, сол и вода за тези вкусни пръчици със сирене: Пухкави и меки като душички

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Брашно, сол и вода за тези вкусни пръчици със сирене: Пухкави и меки като душички
Брашно, сол и вода за тези вкусни пръчици със сирене: Пухкави и меки като душички
982
Източник: За Жената
Брашно, сол и вода за тези вкусни пръчици със сирене: Пухкави и меки като душички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези хлебни пръчици със сирене ухаят на домашен уют, идеални са за всеки повод.

Мекото им тесто и богатият пълнеж от сирене ги правят неустоими, а приготвянето е лесно и приятно.

Следвайте тази рецепта, за да създадете вкусна закуска, която ще спечели всички. Ето какво ви е необходимо за рецептата:

Пухкави хлебни пръчици със сирене

Продукти:

За тестото:

  • 20 г прясна мая
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 400 мл хладка вода
  • 600 г брашно
  • 2 чаени лъжички сол
  • 1 супена лъжица олио (за месене)
  • олио за пържене

За плънката:

  • 200 г бяло сирене (ситно настъргано) 2 супени лъжици
  • кисело мляко

Приготвяне:

1. Разтворете маята в дълбока купа, добавете захарта и хладката вода и разбъркайте, докато маята се разтвори напълно.

2.

Постепенно добавете брашното, смесено със солта, и месете меко, леко лепкаво тесто. След като тестото се получи, добавете една супена лъжица олио и месете внимателно, докато стане гладко и престане да лепи.

3. Покрийте тестото с чиста кърпа и го оставете на топло място да ферментира за около час или докато удвои обема си.

4. След втасване, внимателно омесете тестото, за да освободите въздуха. С намазнени ръце го разделете на 13 равни топки и ги поставете върху намазнена повърхност.

5. С длан приплескайте всяка топка, за да се оформи кръг. В средата поставете чаена лъжичка от плънката, приготвена чрез смесване на сиренето и киселото мляко.

оформяне пирожки

Снимка: YouTube

Сгънете краищата на тестото от двете страни към средата, след което го навийте на руло, за да запазите пълнежа вътре.

6. Загрейте олио в дълбок тиган на среден огън (степен на котлона 6-7). Изпържете пръчиците от двете страни до златисто кафяво.

пържене пръчици

Снимка: YouTube

7. Извадете готовите пръчици върху кухненска хартия, за да се отцеди излишното масло. Сервирайте топли.

пирожки със сирене

Снимка: YouTube

топли пирожки

Снимка: YouTube

Тези пирошки са идеални за консумация с чаша кисело мляко или като лека закуска през деня. Добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft