Бърза Питка-кашкавалка, любима на дечицата вкъщи: тестото е душичка, а плънката се разтича, като отчупиш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Бърза Питка-кашкавалка, любима на дечицата вкъщи: тестото е душичка, а плънката се разтича, като отчупиш
Бърза Питка-кашкавалка, любима на дечицата вкъщи: тестото е душичка, а плънката се разтича, като...
764
Източник: За Жената
Бърза Питка-кашкавалка, любима на дечицата вкъщи: тестото е душичка, а плънката се разтича, като отчупиш
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Направете най-мекото тестено изкушение, пълно с разтопен кашкавал - Бърза питка Кашкавалка : Определено ще ви хареса! Тази грузинска рецепта е правилният избор, когато искате да хапнете нещо вкусно, но същевременно просто. Ето какво ви е необходимо:

Бърза питка Кашкавалка

Продукти:

  • 100 мл топла вода
  • 100 мл топло прясно мляко
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка захар
  • 1 яйце
  • 4 г суха мая
  • 300 г брашно
  • 4 супени лъжици олио
  • 450 г кашкавал/твърдо сирене

За намазване:

  • 1 жълтък,
  • 1 супена лъжица мляко

Приготвяне: 

В купа смесете млякото, водата, солта, захарта, маята и яйцето, след което разбийте добре.

Течните съставки трябва да са хладки, а яйцето трябва да е на стайна температура.

захващане суха мая

Снимка: YouTube

Добавете пресято брашно и омесете тестото. Когато тестото стане компактно, но все още леко лепкаво, залейте го с олио и месете, докато се поеме.

брашно в тестото

Снимка: YouTube

олио в тестото

Снимка: YouTube

Покрийте със стреч фолио и оставете на топло място да ферментира и да удвои обема си, приблизително за един час.

мазно тесто

Снимка: YouTube

втасало тесто

Снимка: YouTube

Поставете тестото върху набрашнена повърхност и го поръсете с брашно, след което го месете за кратко.

Разделете го на 2 равни части и оформете на топки. Всяка от тях разточете с пръсти на кръгла кора и поръсете обилно с настърган кашкавал.

разтягане тесто

Снимка: YouTube

тесто с кашкавал

Снимка: YouTube

Като пълнеж можете да използвате и смес от настъргано сирене и кашкавал, или дори картофено пюре или моркови, смесени със сирене по ваш избор.

настърган кашкавал

Снимка: YouTube

Повдигнете тестото нагоре, като покриете краищата с пръсти, и постепенно го разгънете и съберете (като бохча).

събиране тесто

Снимка: YouTube

След това оформете отново топката и с помощта на точилка бавно я разточете на кора с големината на тавата за печене. Прехвърлете вътре, като предварително застелите с хартия за печене.

питка с жълтък

Снимка: YouTube

Намажете отгоре с разбит с мляко жълтък и поръсете обилно с настъргано сирене.

настъргано сирене

Снимка: YouTube

Печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 20-25 минути. Направете втория хляб по същия начин.

изпечена кашкавалка

Снимка: YouTube

кашкавалка парче

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

домашна кашкавалка

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft