Бърз зелник
    
    
    
                
            
                10 Февруари 2014
            
            
            40354
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    1 кг кисело зеле
2 пакета кори за баница (1 кг)
200 гр. мазнина - масло, олио или смес от двете
4-5 стръка праз лук
200-300 гр. сирене/извара
 
Нарежете зелето на тънки ивици. Загрейте половината мазнина в дълбок тиган и задушете вътре зелето, докато омекне и свие обема си. В малко от останалата мазнина задушете нарязания праз и след като омекне и се запържи, добавете вътре натрошеното сирене. 
Намажете голяма тава с мазнина и започнете да редите вътре корите, като между всеки две мажете с малко мазнина, а през 2-3 кори се поставя част от плънката (редуват се двете плънки или се смесват предварително). Завършва се с няколко слоя кори. Баницата се слага в загрята на 200 градуса фурна и се пече до зачервяване.
 
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








