Бяла риба плакия
	150 г риба
	60 г /глава/ лук
	1-2 скилидки чесън
	10 г /непълна супена лъжица/ брашно
	25 г /препълнена супена лъжица/ масло
	5 г /1/2 чаена лъжичка/ доматено пюре
	1/10 дафинов лист
	няколко зърна черен пипер, бахар
	лимон
	40 г /1/2 кафена чашка/ кисело мляко
	1/2 яйце
	магданоз
	сол
Лукът, нарязан на дълго и тънко, се задушава прибавят се черният пипер, дафиновият лист, бахарът, доматеното пюре, чесънът и сол. Когато сместа се задуши, залива се с вода и се вари до омекването на лука нарязаната на порции риба се посолява, напръсква се с лимонов сок и стои така около 1 час. После се поставя върху задушения лук, поръсва се с нарязан на дребно магданоз и топено масло. Около нея се нареждат резенчета лимон. Ястието се залива с малко вода /под височината на рибата/ и се пече. Като се поизпече, рибата се залива със смес от разбитите яйца, киселото мляко и брашното и се доизпича.


 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







