Как се приготвя плакия-основни правила и рецепти

вход през zajenata.bg
102808
Тиквички плакия

Тиквички плакия

10 гбрашно тип 500
10 ск.чесън стар
1/4 гл.целина
100 млолио
100 гморкови
1200 гтиквички
200 гдомати
100 глук кромид стар
1 бр.лимон
1 бр.дафинов лист
1/4 вр.копър пресен
1/4 вр.магданоз пресен

1. В мазнината и малко вода се задушават ситно нарязаните моркови, целина и лук
2. Прибавят се нарязаните на кубчета тиквички и също се задушават
3. Когато зеленчуците омекнат се прибавят брашното, размито в малко студена вода, стрита чубрица и дафиновия лист
4. Сместа се посолява на вкус и се изсипва в тавичка
5. Отгоре се нареждат доматите, нарязани на филийки и тук-там се поставят тънки филийки от лимона
6. Ястието се поръсва със ситно нарязани магданоз и копър и се пече във фурна.

1 2 3 4 5
6
7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft