Как се приготвя плакия-основни правила и рецепти

вход през zajenata.bg
102806

Бяла риба плакия

150 г риба
60 г /глава/ лук
1-2 скилидки чесън
10 г /непълна супена лъжица/ брашно
25 г /препълнена супена лъжица/ масло
5 г /1/2 чаена лъжичка/ доматено пюре
1/10 дафинов лист
няколко зърна черен пипер, бахар
лимон
40 г /1/2 кафена чашка/ кисело мляко
1/2 яйце
магданоз
сол

Лукът, нарязан на дълго и тънко, се задушава прибавят се черният пипер, дафиновият лист, бахарът, доматеното пюре, чесънът и сол. Когато сместа се задуши, залива се с вода и се вари до омекването на лука нарязаната на порции риба се посолява, напръсква се с лимонов сок и стои така около 1 час. После се поставя върху задушения лук, поръсва се с нарязан на дребно магданоз и топено масло. Около нея се нареждат резенчета лимон. Ястието се залива с малко вода /под височината на рибата/ и се пече. Като се поизпече, рибата се залива със смес от разбитите яйца, киселото мляко и брашното и се доизпича.

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft