Как се приготвя плакия-основни правила и рецепти

вход през zajenata.bg
102824

Бял боб плакия

 400г боб
 5 глави лук
 4 моркова
 20г доматено пюре
 20г захар
 70мл растително масло
 1 супена лъжица брашно
 щипка мащерка, чубрица, босилек и сол

Фасула го накисвате в хладка вода за 4-5 часа.
Сварявате го в две води и го изцеждате.
Ситно нарязвате лука и го изпържвате в растително масло, добавяте морковите нарязани на колелца, доматеното пюре, захарта и разреждате с вода.
Прибавяте босилека, мащерката, чубрицата и солта.
Всичко разбърквате и изсипвате в тавичка, наръсена с препеченото брашно.
Печете в умерена фурна докато хване коричка.
Поднасяте с резенчета лимон и салата от сладко мариновани люти чушчици.
 

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft