моркови – 3-4 броя
	картофи – 500 г
	масло – 1 к.ч. + 2-3 с.л.
	прясно мляко – ¾ ч.ч.
	хляб – 3 филии бял и сух
	яйца – 4 броя
	прясно мляко – 200 мл
	брашно – 1 с.л.
	сол
	черен пипер
Изчистете и нарежете на кубчета морковите. Сварете ги и ги направете на каша, докато са топли. Сварете и картофите и направете пюре от тях и морковите.
Загрейте 1 к.ч. масло и запържете пюрето, овкусете с подправки и го разредете с ¾ ч.ч. прясно мляко. Оставете пюрето да ври, докато се посгъсти.
Нарежете на кубчета хляба и ги запържете в останалото масло до златист цвят и поръсете с малко черен пипер. Изсипете в тавичка половината от пюрето, покрийте ги с крутоните и сипете останалото пюре. Разпръснете отгоре няколко парченца масло.
	Залейте мусаката с полива от яйцата, прясното мляко и брашното и я изпечете в силна фурна до загар.
	 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








