29 Март 2012
                
                587290
            
                                                                        Козуначен кекс
                                                                                                Козуначена пита
                                                                                                Великденска шоколадова торта
                                                                                                Великденски венчета
                                                                                                Великденски зайчета
                                                                                                Великденски сладки с масло и кисело мляко
                                                                                                Великденски кифлички
                                                                                                
                            Великденски сладки с нишесте
                                                                                                Великденски сладки със стафиди
                                                                                                Великденско цвете
                                                                                                Великденски курабии
                                                            
                Великденски сладки с нишесте
	3 бр. яйца
	1 ч.ч. захар
	1/2 ч.ч. олио
	700 г пшенично обикновено нишесте
	1 ч.л. сода бикарбонат
	2 бр. ванилия
	2 с.л. сок от лимон
	3-4 капки бадемова есенция
	мармалад за слепване или пудра захар за поръсване
	Яйцата и захарта разбиваме до побеляване. Прибавяме олиото, содата разтворена в лимоновия сок, ванилията и бадемовата есенция. Нишестето се прибавя бавно, докато се измеси средно меко тесто. От тестото се правят малки топчета, колкото череши. Нареждат се на разстояние в тавичка, защото се уголемяват двойно. Пекат се на 200 С до напукване и бледо розово. Изстинали се слепват с мармалад или топли обилно се поръсват с пудра захар.
	 
Още от "Кулинарни съвети"
        Любовни
            
            Любовни
            модни
            модни
            отслабване
            
            отслабване
            Съвети за
                кожата
            Съвети за кожата
            Съвети за
                косата
            Съвети за косата
            Фитнес
            Фитнес
                    Коментари
        

 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            







