Рецепти за Великденски сладки

вход през zajenata.bg
585622

Козуначена пита

 

Продукти:

800 гр брашно
6 бр яйца
250 гр прясно мляко
200 гр прясно масло
200 гр захар на пясък
сол
30 гр мая
50 гр лимон
300 гр конфитюр за плънката
1 бр яйца за намазване
50 гр пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне козуначена пита :

Приготвя се козуначено тесто и след като втаса, се разделя на две равни части. Едната половина се разточва и се поставя в намазана с мазнина тава. Отгоре се разстила равномерно конфитюрът. От останалото тесто се приготвят фитили, които се нареждат на разстояние един от друг в 2 реда върху конфитюра, като се кръстосват така, че да се образуват ромбоиди. Питата се оставя да втаса. Намазва се с яйце и се пече в умерена фурна. Изстиналата пита се нарязва на порции и се поръсва с пудра захар. 

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft