Рецепти за Великденски сладки

вход през zajenata.bg
585622

Великденски зайчета

Продукти:

600 г брашно (пресято)
250 мл прясно мляко
40 г мая
100 г масло
3 бр. яйца
100 г захар
кората на 1/2 лимон
50 г пудра захар
сладкарски оцветители
сол

Приготвяне:

Маята се разтваря в млякото. Брашното се сипва в дълбока купа, в средата се прави дупка и млякото се сипва в нея. Оставя се на топло за около 15-20 минути. След това се добавя маслото, сол, захарта, настърганата лимонова кора и се замесва тесто. Покрива се и се оставя на топло за около 30 минути. От картон се изрязва шаблон за зайче. Фурната се загрява на 200 С. Тестото се разточва и се изрязват с шаблона зайчета. Белтъците се отделят от жълтъците. Жълтъците се разбиват и с тях се намазват зайчетата. Слагат се в намазнена тавичка и втасват 15 минути. Пекат се 15-20 минути. Белтъците се разбиват с пудрата захар, добавят се оцветителите и се украсяват зайчетата. Пекат се до готовност.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft