Вкусна запеканка с ориз и кайма
    
    
     
                
            
                17 Март 2014
            
            
            107533
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                
Напълнете дълбок съд с осолена вода, оставете да заври и пуснете вътре ориза. Варете го, докато омекне. Отцедете го и прехвърлете в огнеупорен съд (предварително намазан с олио).

Настържете моркова и нарежете лука. В малко олио запържете лука и моркова около 10 минути. Добавете нарязаните пиперка и целина и запържете още няколко минути.

Прибавете каймата при зеленчуците в тигана, подправете със сол и черен пипер и запържете още малко, докато месото промени цвета си.

Сложете така запрженото месо върху сварения ориз в тавата.

Отгоре настържете кашкавала и печете на 180 градуса около 30 минути, или докато кашкавалът добие златисто-кафява коричка.

Оставете запеканката леко да се охлади, преди да поднесете.

Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








