1 бр.пиле
	30 гр. зелени чушки
	20 гр. червени чушки
	400 мл. бяло вино
	50 гр. кромид лук - стар
	1 скилидки чесън стар
	1 бр. дафинов лист
	1/2 ч.л. розмарин
	 
Време: 30 минути
Посолете и поръсете с червен пипер парчетата пиле. Оваляйте ги в брашно и запържете в тиган с 3 лъжици олио. Когато станат готови, извадете ги. Прецедете мазнината, върнете я обратно в съда, в който сте пържили пилето, и поставете отново на огъня. Сложете настъргания лук и скилидката чесън. Залейте с 1 чаша вино и оставете да се задушава на силен огън. Измийте и нарежете чушките на ивици. Заедно с морковите, нарязани на парченца, и пилешкото ги прибавете към сместа с виното. Посолете още малко и оставете ястието да ври захлупено 15 минути на умерен огън. Сервирайте с подходяща за сезонна гарнитура.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








