Пилешко по португалски със салца Пеперони

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с пиле
Пилешко по португалски със салца Пеперони
Пилешко по португалски със салца Пеперони
admin
Добавена от: admin
10197
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

8 пилешки бутчета
1 голяма глава лук (нарязана на кръгчета)
125г гъби (нарязана на тънки филийки)
дафинов лист
1 червена чушка (нарязана на кръгчета)
За салцата:
кората и сока на един лимон
1/2 червена чушка (нарязана на кръгчета)
4 червени люти чушки (нарязани на кръгчета) – по желание
1 супена лъжица олио  

Приготвяне на салца Пеперони:
В малка тенджера смесваме лимоновия сок, лимоновите кори, чушките (лютите и червените). Похлупваме тенджерата и оставяме сместа да поври 15 минути. Пускаме през блендер сместа и подправяме салцата с олио и сол на вкус.
Приготвяне на пилето:
В широк тиган препържваме пилето в три супени лъжици олио до леко почервеняване. Прибавяме лука и гъбите и ги пържим за около 5 минути. Подправяме с дафинов лист и заливаме с една чаша вода. Прибавяме и една лъжица от готовата салца. Похлупваме тигана и оставяме сместа на бавен огън за 20 минути
Прибавяме чушката и продължаваме готвенето за още 15-20 минути.
Сервираме пилето в топла чиния, залято със салца и гарнирано с ориз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft