Вярвания на Възнесение Господне, които променят живота-Не се изнася боклук от дома, Ритуали, ако спешно се нуждаете от пари

вход през zajenata.bg
За Жената
Събития
Вярвания на Възнесение Господне, които променят живота-Не се изнася боклук от дома, Ритуали, ако спешно се нуждаете от пари
14128
Вярвания на Възнесение Господне, които променят живота-Не се изнася боклук от дома, Ритуали, ако спешно се нуждаете от пари

Хората отдавна вярват, че конспирациите и ритуалите, извършени за възнесението на Господ, имат мощна сила и затова са в състояние да се сбъднат.  Възнесение Господне  (Спасовден) е един от големите празници в православието. През 2020 г. този празник пада на 28 май. С него са свързани и много традиции, забрани и обичаи.

Традиции и обичаи на Възнесение  

Възнесението Господне се пада в четвъртък, но вярващите започват да се подготвят за празника от сряда. Вечерта на този ден те отиват на църква, за да изповядват и да участват. В четвъртък всички църкви празнуват празнична служба, духовенството облича бели дрехи. Понастоящем няма пост, така че можете да ядете всякаква храна.

При Възнесение Господне човек не може да отказва милостиня на нуждаещите се. В старите времена хората изнасяли чинии с храна на прага на къщата и монети на первазите на прозореца отстрани на улицата, за да могат просяците да ядат и да получават такъв вид милостиня. И все пак по това време вярващите трябва да направят дарение за храма. Необходимо е през този период да се помогне на колкото се може повече бедни и бедстващи.

Според древните вярвания, на Възнесението на Господ Исус се облича в дрехи на просяк и обикаля Земята, молейки за помощ. Ако в този момент се откаже на страдащ човек, тогава Господ може да бъде много ядосан и да претърпим неприятности, болести. Не е важно каква ще бъде милостинята.

Основното е, че помощта идва от чистото сърце на човек.

На този голям празник Възнесение Господне е строго забранено да се работи, както и да се изнася боклук от дома. Смята се, че заедно с него човек ще „издържи” щастието и благополучието си. През деня е забранено да плюеш на земята. Ако човек трябва да направи това, най-добре е да използва носна кърпа.

 

РИТУАЛИ, които се изпълняват на Възнесение 

 

Ритуали за Възнесение, ако спешно се нуждаете от пари

Много хора се нуждаят от пари: на някой му липсва храна, на някой му липсва дрехи, а на някои хора спешно им трябват пари за лечение или изплащане на дългове. В такива случаи, преди да си легнете, трябва да се свържете със Спасителя с молитва:

Исусе, помогни ми, приеми молбата ми към Господ Бог. Той ще те изслуша и ще мисли за мен. Ще даде благословия за добър живот. В името на Отца, и на Сина, и на Светия Дух.

След това, лежайки в леглото (на задължително чисти чаршафи), човек трябва да прочете думите на молитвата „Отче наш”, а на сутринта, като се измие, за да отиде на църква. Там поставете свещ за вашето здраве и поне малко постойте на службата. След това молбата на човек скоро ще бъде реализирана, ако мислите му са били искрени и благочестиви.

Ритуал на Възнесение за богатство

За да станат по-успешни и богати, хората отиват в гората на Възнесение Господне, за да слушат звука на дърветата. Който го чуе, трябва бързо да произнесе думите на ритуала:

"Прелетях над четиридесет гори и ниви, навсякъде събирах вещи, но ги пъхнах в гнездото си и ми ги дадох. Пълни хамбари със зърно, пълни с навеси от добро. Нека бъде така.

Ритуал за здраве

За да укрепите здравето си, следва да се четат следните думи на Възнесение:

Там славеят живее, Възнесението и прославя Бога,
тялото ми лекува. Амин.

 

Ритуал за кариера

На този голям православен празник много хора се заговорничат за промоция. За да направите това, трябва да изпечете обредна питка, под формата на стълба. След това да изговорите със специални думи (на снимката по-долу) и я изядете преди разсъмване, измити със светена вода.

 

Обред в деня на Възнесение 

В древни времена хората са вярвали, че росата при Възнесението Господне притежава чудодейни свойства. Ако го миете сутрин, тогава младите момичета ще могат да поддържат своята младост и красота в продължение на много години, а възрастните хора ще получат прилив на сила и енергия.

Възнесението по-рано се смяташе за ръба на пролетта. Това време на годината вече се приближаваше към края, хората правеха огньове и танцуваха около тях. Като напускане на пролетта и среща на лятото. Много хора предпочитат да посещават този ден, със семейство или приятели. Хората се поздравяват с празника и им се подаряват стълбички-питки, направени от пшенично тесто и мед и със захарни шарки.

Имаше и обичай при Възнесението Господне - да се сплитат брезови клонки в плитки. Ако в рамките на 10 дни не изсъхне на главата на тежко болен човек, тогава това означава, че пациентът ще се възстанови. За неомъжените момичета, ако клоните остават зелени през това време, тогава това е предсказване на предстояща сватба.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft