 
                
            
	400 гр. постно агнешко месо (от плешка или бут), нарязано на 2.5 см кубчета
	3 с.л. зехтин
	1 ч.л. счукан чесън
	1 ч.л. смлян кимион
	1-2 щипки лют червен пипер(едро смлян)
	сол
	2 ч.л. червен винен оцет
	1 ч.л. мед
	2 с.л. нарязани на ситно (смлени) зелени маслини
	2 с.л. нарязана на ситно прясна мента (джоджен) 
	В купа смесете агнешкото, 1 с.л. зехтин, 1/2 ч.л. чесън, 1/2 ч.л. от кимиона, червения пипер и 1/2 ч.л. сол. Разбъркайте добре и оставете да се маринова месото.
	В друга по-малка купа смесете оцета, меда, маслините, останалия чесън, кимион и зехтин и ментата. Разбъркайте добре.
	Набучете кубчетата месо на 3 бамбукови шишчета и ги изпечете на скара. Прехвърлете в чиния за сервиране, полейте със соса и сервирайте веднага с гарнитура по желание.
	 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








