Греша ли, че засрамих бившия си съпруг пред семейството му?

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Връзки
Греша ли, че засрамих бившия си съпруг пред семейството му?
4117
Снимков материал: pixabay.com
Греша ли, че засрамих бившия си съпруг пред семейството му?

Хора, които говорят в кухнята | Източник: Pexels

Потребител на Reddit сподели, че семейството й е разделено след разкрития по време на събиране. Бившият й съпруг я обвинява за последствията.

49-годишна потребителка на Reddit наскоро сподели история, която привлече вниманието на мнозина.

Тя започна историята си, като обясни семейната си динамика, отбелязвайки, че семейният й живот е бил помрачен от предателство и раздяла.

The Original Poster (OP), майка на три деца, някога е била омъжена за мъж на име Джейк, сега на 53 години. Бившата двойка посрещна заедно дъщеря Кайл, 18, и синовете Картър, 21, и Нокс, 25. Когато OP беше бременна с третото дете на дуото, нещата се обърнаха наопаки.

Бракът им се разпадна, когато Джейк имаше афера с много по-младата си асистентка Абигейл, тогава 18-годишна първокурсничка в колежа. Аферата доведе до бременност и в крайна сметка решението на OP да не се примирява.

По-късно Абигейл роди дъщеря на име Лизи. В резултат на това решението на OP да се разведе с бащата на децата си проправи пътя за брака на Абигейл и Джейк и раждането на още две деца, което допълнително усложни семейната структура.

OP описва ограниченото участие на Джейк в живота на децата им след развода, като предлага издръжка за деца и редки посещения, но рядко се ангажира по значим начин.

„Той плащаше издръжка за деца, но това беше и ги виждаше само веднъж месечно“, обясни тя . Ако някое от децата го помоли за нещо, той се съгласява, но не приема обажданията им, докато не разбере, че майка им се е намесила.

Това неангажираност се простираше до пропускане на значими събития в живота на децата и се появяваше само в случаите, когато присъствието на собственото му семейство го налагаше.

Мотивите на Джейк изглеждат свързани с одобрението на лелите и майка му, всички от които имат влияние като видни адвокати. OP разкри :

„Семейството му е донякъде плитко. Ако някой не е на престижна позиция, тогава ще го гледат отвисоко. И всяка форма на клюки се възприема като негативна и те ще ви крещят, че карате семейството да изглежда лошо.“

Двойствеността на действията на Джейк стана очевидна, когато OP разкри как той се хвали на семейството си за участието си в живота на децата им, въпреки че реалността е коренно различна.

Тази фасада беше запазена, докато една неволна покана за семейна ваканция не разкри истината. OP сподели, че нейните синове и дъщеря са били свидетели на това как баща им отива на семейни почивки без тях, което първоначално ги е наранило.

Но те се научиха да го игнорират с течение на времето, след като Джейк им каза, че това е така, защото майка им ги извежда на две семейни ваканции годишно, докато тяхната полусестра Лизи ходи само на една.

Той каза на семейството си, че това е така, защото по-големите деца не искаха да отидат, разкри OP. Въпреки това, по време на семейна коледна вечеря, Лизи говореше с пралелите си за предстоящо пътуване до Доминиканската република и Кайл попита какво обсъждат.

Лизи обясни, че заминават, като добави, че баща им каза, че Кайл и братята й вече имат планове. Но Кайл спомена, че това не е вярно и че тя и двамата й по-големи братя и сестри биха искали да се присъединят.

OP обясни, че никога не се е чувствала комфортно Джейк да замине с децата далеч без нея. Ето защо тя се присъедини към тях на почивка, което направи жена му Абигейл нещастна. OP и нейните свекъри все още се разбират добре, така че нещата не се чувстваха неловко.

И така, на вечерята възникнаха дискусии за постиженията на децата и бъдещите планове. Дъщерята на OP каза на баба си по бащина линия, че е намерила стаж в технологична компания и всички изразиха своите добри пожелания.

Кайл и брат й Картър са студенти в много престижен колеж, докато по-големият им брат Нокс е в медицинско училище. Дискусията неволно доведе до разкриването на бременността на Лизи, шокирайки всички присъстващи.

„Лицата на всички паднаха на пода, включително Джейкс“, разкри OP , добавяйки, че техните близки започнаха да се съмняват в родителството на Джейк и Абигейл. Изправен пред разочарованието на семейството си, Джейк се опита да прехвърли вината върху Лизи.

Освен това той заяви, че неговото родителство е очевидно с децата му от първия му брак, тъй като те са успешни досега. Въпреки това ОП, уморен от продължаващата измама, изясни ситуацията.

„Бях уморена от лъжите и обясних как той никога не е бил там, освен ако семейството му не е там, за да изглежда добре пред тях“, разказа тя . Признанието подтикна Кайл, дъщерята на OP, да се изправи открито срещу пренебрежението на баща си, което доведе до емоционално излизане от вечерята.

Отговорът на Джейк на събитията от вечерта беше да обвини OP за раздора в семейството, обвинявайки я, че е разрушила семейните му отношения. Въпреки обвинението, OP се въздържа от по-нататъшно ангажиране, оставяйки ситуацията неразрешена, но публично призната.

Тя се обърна към общността на Reddit, признавайки, че се е чувствала по друг начин относно това как се е справила със ситуацията на семейното събиране, като написа : „Чувствам се зле, защото вероятно не беше времето или мястото.“

Сгреши ли ОП, че засрами бившия си съпруг пред семейството му? Какво бихте направили, ако бяхте на мястото на OP?

Прочетете повече за жена, която сподели, че бившият й съпруг й е изневерил със сестра й, само за да посегне шест години по-късно.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft