Гръцка баклава без кори - няма равна! И вкусна, и сочна, и не твърде сладка - ще забравите за обикновената:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Гръцка баклава без кори - няма равна! И вкусна, и сочна, и не твърде сладка - ще забравите за обикновената:
Гръцка баклава без кори - няма равна! И вкусна, и сочна, и не твърде сладка - ще забравите за...
10001
Гръцка баклава без кори - няма равна! И вкусна, и сочна, и не твърде сладка - ще забравите за обикновената:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази уникална баклава без кори е и красива, и сочна, и не твърде сладка. Приготвите ли баклавата по тази рецепта, ще забравите за обикновената баклава с кори. Опитайте и се уверете сами! Ето как се прави тази гръцка баклава без кори :

Гръцка баклава без кори

Продукти:

3 яйца

150 гр.захар

12 супени лъжици прясно мляко

12 супени лъжици олио

12 супени лъжици пшеничен грис

12 супени лъжици брашно

1 бакпулвер

200 гр.смлени орехи

За сиропа:

400 гр.захар и 450 мл вода

гръцка баклава без кори

Приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта, след това добавете останалите съставки, накрая - смлените ядки и внимателно разбъркайте с шпатула отдолу нагоре. 

Изсипете сместа в намазана с олио и поръсена с брашно тава (20х25) и изравнете с лъжица.

Изпечете в предварително загрята фурна на 200 ° C, докато коричката леко покафенее.

Докато кората се охлажда, сварете сиропа: оставете захар и вода да къкрят, докато сиропът се посгъсти.

Нарежете охладената кора на кубчета/ромбове и ги залейте с топъл сироп.

Гарнирайте с малко смлени ядки, след което оставете на хладно място да попие хубаво.

* Не я държте в хладилника, а просто в хладна стая.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft