90 г (150 мл) брашно
	100 г картофено пюре
	100 г краве масло
	щипка сол
	щипка захар
Пълнеж:
	250 г запържени гъби (печени)
	2 средни глави кромид лук
	200 г настърган кашкавал
	1 червена чушка
	ситно нарязан магданоз, босилек, копър (по желание)
	сол
	черен пипер
	200 мл готварска сметана (20 % )
	2 яйца
	 
	Картофите се сварят и се приготвя пюре. Охлажда се.
	Брашното се пресява в пюрето, добавя се меко масло, сол, захар и се омесва тесто.
	Тестото се разточва между два слоя "свежо" фолио.
	Поставя се във форма (22-24 см) като се покриват стените и дъното.
	Формата се покрива и се поставя в хладилника.
	Лукът се пържи до златист цвят. Добавят се гъби.
	Прибавя се чушката, която е нарязана на дребни кубчета и 100 мл настърган кашкавал, сол, подправките.
	Яйцата се разбиват със сметаната.
	От хладилника се изважда формата и се постила с хартия за печене, отгоре се посипва с боб, фасул или камъчета за печене.
	Пече се 5 минути в предварително загрята фурна на 200 С.
	Изважда се от фурната и се маха хартията.
	Залива се със сместа от яйцата и гъбите.
	Отгоре се посипва с настърган кашкавал.
	В загрята фурна на 200 С около 30-35 минути. Леко изстудете във формата преди да извадите.
Бележки:
Може да се използва и готово картофено пюре на прах около 80 мл, разбъркано със 100 мл вода. Гъбите могат да бъдат всякакви. Също така може да добавите топено сирене с подправки.

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








