Стек Сейлсбъри с гъбен сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Стек Сейлсбъри с гъбен сос
Стек Сейлсбъри с гъбен сос
admin
Добавена от: admin
7410
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг телешка кайма
4 яйца
5–6 с. л. галета
1 ч. л. риган
20 г краве масло
1 глава лук
сол и черен пипер на вкус

за гъбения сос:

250 г печурки
50 г краве масло
1 с. л. брашно
2 стръка прясна мащерка
150 мл телешки бульон
150 мл сметана
сол и пипер на вкус 

Каймата се омесва с яйцата и галетата и се подправя с ригана, сол и черен пипер.

Към нея се прибавя запърженият в сгорещеното масло лук (добре е леко да се охлади).

Оформят се бургери, запечатват се в грил тиган от двете страни и се прехвърлят в тава.

Гъбите се нарязват на филийки и се запържват в сгорещеното масло.Прибавя се брашното, разбърква се и се слагат стръковете прясна мащерка.

Наливат се телешки бульон и сметаната, предварително затоплени, за да не стане сосът на бучки. Овкусява се със сол и черен пипер.

Бургерите се заливат със соса (стръковете мащерка се отстраняват) и се запичат във фурна 15 минути на 180 градуса. 

Поднася се с гарнитура от картофено пюре или задушени зеленчуци.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft