Да, можем да се заразим повторно с Ковид - ето какво ни очаква при второто боледуване:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Да, можем да се заразим повторно с Ковид - ето какво ни очаква при второто боледуване:
3314
Източник: Bulgaria On Air
Да, можем да се заразим повторно с Ковид - ето какво ни очаква при второто боледуване:

Един от големите въпроси в началото на пандемията от коронавирус бе, дали се развива траен имунитет срещу заболяването, ако човек го прекара веднъж, или съществува риск от повторно заразяване. Ето всичко по въпроса:

Човек, прекарал инфекция с новия коронавирус, може да се зарази отново , но болестта ще протече по-леко. Това становище беше изразено в неделя от член-кореспондент на Руската академия на науките и директор на Института по медицинска паразитология, тропически и инфекциозни болести "Е.

И. Марциновски – Сеченов", Александър Лукашев, в интервю за телевизионния канал "Россия-24", цитиран от TACC.

"Да, можете да се разболеете два пъти. Първата инфекция човек може да прихване съвсем лесно - не е имал антитела, след това той създава антитела, което означава, че е срещнал вируса. И тогава антителата остават и е доказано, че при втора среща с този вирус, се изработват повече антитела и много по-сложни. Цялата история на еволюцията на нашата имунна система и съвместното ни съществуване с патогените предполага, че като цяло повтарящите се инфекции ще протичат по-леко и не водят до толкова сериозни последици", подчерта той, цитиран от "Фокус".

Лукашев отбеляза, че около една трета от цялото население на планетата е защитена от Ковид-19 благодарение на лимфоцитите, останали от "среща с обикновени коронавируси". "Това може да обясни защо някои хора досега не са се заразили с него", добави той.

Експертът смята, че след няколко години вирусът ще продължи да циркулира, но проблемът ще загуби своята значимост. Някои ограничения обаче ще останат, по-специално масовите събития ще бъдат възобновени последни.

От началото на пандемията над 62,2 милиона души са заразени с коронавирус в света, над 1,4 милиона са починали. В Русия, според Федералния оперативен щаб за борба с коронавируса, са регистрирани 2 269 316 случая на инфекция, възстановени са 1 761 457 души, починали са 39 527.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft