Дефицит на витамин Д е установен при над 80% от пациентите с коронавирус. Ето в кои храни се съдържа

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Дефицит на витамин Д е установен при над 80% от пациентите с коронавирус. Ето в кои храни се съдържа
2159
Дефицит на витамин Д е установен при над 80% от пациентите с коронавирус. Ето в кои храни се съдържа

Експерти от Испания, в проучване на 200 доброволци, установиха, че 82% от пациентите, заразени с коронавирус, имат една обща характеристика - дефицит на витамин Д.

Те свързват тази характеристика с повишен риск от инфекция с Covid-19.

Учените отбелязват, че дефицитът на витамин Д се открива най-често при мъже, заразени с коронавирус.  Експертите са уверени, че витаминът осигурява устойчивостта на организма към инфекция с коронавирус и препоръчват включването на идентифициране и лечение на дефицит на витамин Д в мерките за превенция.

  • Витамин Д принадлежи към мастноразтворимите витамини и се съдържа в някои храни. Предлага се и като хранителна добавка.
Витамин Д се синтезира вътре в организма, когато ултравиолетовите лъчи от слънчевата светлина достигат до кожата и предизвикат синтез на витамина.

В кои храни ще намерим витамин Д?

За разлика от останалите витамини, в случая на витамин Д набавянето с храна е малко по-трудно, но не и невъзможно.

С най-високо съдържание са мазните риби (сьомга, тон, скумрия), черния дроб, яйчните жълтъци, гъбите (печурки, манатарки, шитаке), кравето масло и млечните продукти (прясно и кисело мляко, сирене, кашкавал).

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft