Приятелката ми не стъпва в пробна, а дънките винаги ѝ стоят перфектно - прави точно 3 движения с ръце и знае дали ще ѝ станат!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Приятелката ми не стъпва в пробна, а дънките винаги ѝ стоят перфектно - прави точно 3 движения с ръце и знае дали ще ѝ станат!
3131
Приятелката ми не стъпва в пробна, а дънките винаги ѝ стоят перфектно - прави точно 3 движения с ръце и знае дали ще ѝ станат!

Дънките се появиха на този свят преди двеста години. Първоначално трябвало да бъдат детайл от работното облекло, но с течение на времето продуктът толкова се харесал на хората заради неговото удобство и практичност, че постепенно се превърнали в неизменна част от гардероба ни чак до наши дни.

Всъщност дънките (или джинсите, както е по-правилно да ги наричаме) са патентовани официално от Леви Страус през 1850г.

Не винаги е лесно да изберете дънки по размер , така че да пасват точно на фигурата ви. Ситуацията се усложнява, ако в магазина или на пазара няма пробна. Без значение как налагате дрехата върху тялото си, просто няма как да знаете колко ще ви е удобна. Въпреки това съществуват  3 хитри трика как да изберем дънки с подходящ размер дори без подходящо помещение за пробване. Споделяме с вас три основни правила за избор на дънки , които винаги работят.

Правило 1: Размер

Знаете ли как да проверите дали можете да се вмъкнете в дънките, колко стегнати ще ви бъдат на кръста или, напротив, ще се смъкват надолу? Вземете дрехата за краищата на колана и я увийте около врата. По този начин можете приблизително да разберете колко добре ще ви седят в кръста. 

мерене на дънки

В идеалния случай дънките трябва да се съберат на тила. Ако те се припокриват, тогава размерът е твърде голям. Ако, напротив, не можете да свържете двете страни, тогава трябва да вземете един (или няколко) размер по-голям.

Правило 2: Дължина

И така, решихме за талията. Сега нека обърнем внимание на дължината. И късите, и твърде дългите модели развалят фигурата. В първата версия скъсяват краката, във втората представляват неудобство при ходене. И така, как да изберем оптималната дължина?

За да направите това, вземете краищата на крачолите и разперете ръцете си колкото е възможно повече, както е показано на снимката.

мерене на дънки без пробна

Дънките не трябва да са прекалено опънати или да висят надолу по средата. Те трябва лесно да се разтягат по такъв начин, че да са на нивото на шията, директно под брадичката. Тогава можете да сте сигурни, че те няма да са ви къси и няма да се наложи да ги режете.

Правило 3: Ширина

Сега да определим ширината. Тук има едно уточнение: този метод работи ефективно, когато става дума за продукт със стандартна кройка. Ако панталоните са с висока или ниска талия, тогава този метод не работи.

И така, стиснете ръката си в юмрук, свийте я в лакътя. Закопчайте дънките с копчето и пъхнете свитата си ръка в отвора на талията, както е показано на снимката.

мерене на дънки ширина

Ако ръката пасва точно, тогава този модел е точно за вас. Ако не, тогава трябва да изберете модел с различен размер.

Бонус съвет

Ако планирате да купите тесни дънки (т.нар.

скини модели), тогава вероятно ще ви е интересно да знаете дали стъпалото ви ще влезе в стеснения крачол. Понякога има много проблеми с това. Дънките така стягат прасците, че ходенето в тях е невъзможно. А понякога изобщо не е възможно да ги наденете.

тесни дънки

За да направите правилния избор и да разберете дали този модел ви става, направете следната манипулация. Стиснете ръката си в юмрук и я прекарайте през крачола. Ръката трябва да преминава свободно, без да опъва тъканта. Ако изпъкналите кости пречат на преминаването, тогава моделът не е подходящ за вас. По-добре е да изберете по-широк и свободен вариант. Разбира се, с течение на времето тъканта ще се разтегне, но докато това се случи, вие ще страдате с всяко обуване.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft