Най- лесното упражнение, с което ще се избавите от паласките и коремчето за нула време

вход през zajenata.bg
За Жената
Най- лесното упражнение, с което ще се избавите от паласките и коремчето за нула време
4227
Най- лесното упражнение, с което ще се избавите от паласките и коремчето за нула време

Най-известното статично упражнение за трениране на мускули - планк - не се харесва от всички. Но има и други подобни в пъти по- лесни, при които няма нужда да се движите, но те принуждават мускулите да работят.

Ние  открихме, че на пръв поглед просто упражнение от системата чигонг помага за натрупване на енергия, подравняване на гръбначния стълб и стягане на тялото чрез укрепване на мускулите. А също и за подобряване на работата на вътрешните органи, дихателната система, подобряване на координацията. Практикуващите го наричат ​​„стоене на стълб“ или вертикална медитация и дори го приписват на облекчаването на хроничните заболявания. Ефектът за отслабване се наблюдава чрез подобряване на общия тонус на тялото, въпреки че в комбинация с правилното хранене резултатът може да се види по-бързо.

Не се нуждаете от специално помещение или оборудване, за да изпълните това упражнение. Можете да го направите по всяко време и навсякъде.

Оптималното време за правене е 10 минути. Но трябва да увеличавате времето постепенно, като вземете предвид здравословното състояние и физическата си активност. За хора, които не са свикнали да упражняват, стоенето повече от 10 минути може да доведе до болка в колянните стави.

 

Конвенционално упражнението има проста и сложна техника.

 

Високата позиция включва леко сгъване на коленете, което не изисква много усилия. Подходящ е за възрастни хора или такива със заседнал начин на живот.

В средната стойка коленете са огънати под ъгъл около 130 °. Обикновено е подходящ за тези, които са в добра физическа форма.

Ниската стойка изисква коленете да бъдат огънати на 90 °, подходящи за по- натренирани хора.

Разперете краката си на ширина на раменете един до друг успоредно, дръжте главата си изправена, не изпъквайте гърдите си.

Сгънете леко коленете си, поставете дланта на лявата ръка върху корема, а дясната ръка горе вляво. Гледаме напред или напред и надолу.

 

За да усложните упражнението, сгънете ръце в полукръг, сякаш покривате дърво, с ръце пред гърдите си на разстояние около 60 см от гърдите. Погледът е насочен напред или напред и надолу.

Дишането трябва да е гладко и естествено.

 

Важно е също така да се съсредоточите както върху стойката, за да не се наклонявате, да държите главата в правилно положение, така и върху вътрешното състояние - да мислите за нещо приятно.

За да завършите упражнението, трябва бавно да изправите краката си, в същото време, докато вдишвате, вдигнете ръцете с длани нагоре. Когато ръцете достигнат нивото на шията, обърнете ги с дланите надолу и, докато издишате, спуснете ръцете си (сякаш натискате с длани) до нивото на корема. Изпълнявайте тези движения 3 пъти подред.

 

Чувства по време на упражнения и противопоказания

Трябва да се консултирате с вашия лекар, ако искате да направите това упражнение, но имате неврологични проблеми, проблеми с координацията, заболявания на ставите, рак.

По време на упражнението най-често се наблюдава дискомфорт в долната част на тялото и ръцете - треперене, изтръпване на крайниците, мускулна болка, леко замаяност. Това са естествени процеси, така че те да отслабят, трябва постепенно да увеличавате времето, прекарано в поза.

 

Струва си да спрете упражнението, ако изпитвате силна болка или силен дискомфорт.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft