Сушилката ръждяса, но само с 1 подправка я почистих, стана като нова без грам химикали

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Сушилката ръждяса, но само с 1 подправка я почистих, стана като нова без грам химикали
6362
Сушилката ръждяса, но само с 1 подправка я почистих, стана като нова без грам химикали

Винаги има висока влажност в нашата баня. Резултатът е постоянната ми борба с мухъл, лоша миризма и много повече. Колко неудобства доставя само ръждата в банята . В началото изразходвах половината от семейния си бюджет за почистване. И тогава реших да променя тактиката.

 

Има няколко начина да се отървете от петна ръжда на метален рафт. Уви, колкото по-стара е ръждата в банята , толкова по-трудно се премахва. Но проучих кой лек се справя със задачата дори на супер тежко ниво. Запознайте се с моя спасител!

Сигурен съм, че във всяка втора къща има метален рафт за съдове или етажерка в банята. Тя е удобна за използване и лесна за почистване. Но поради факта, че такива рафтове са постоянно в контакт с вода, те често се подлагат на окисляване. Ето как се появява ръждата.

Предлагам ви, според мен, най-лесния и евтин метод за почистване. С него ръждата в банята вече няма да ви притеснява. Първо премахнете металните рафтове от стената и ги изплакнете.

Сега трябва да намерите удобен контейнер, който да побере поне половината от конструкцията. Голяма пластмасова купа ще свърши работа. След това подгответе разтвора:

Изсипете гореща вода в купа, минимум около 80 градуса. Добавете 70–80 g лимонена киселина към 100 ml вода. Всъщност количеството може да е по-голямо.

Разбъркайте сместа, за да се разтворят кристалите.

Потопете рафта в разтвора, оставете го там за час и половина. Ще чуете изтръпващ звук почти веднага. С течение на времето цялата или по-голямата част от ръждата трябва да отпадне от само себе си. След това обърнете рафта с главата надолу, за да накиснете сухата част.

С течение на времето разтворът на лимонената киселина не губи свойствата си. Ето защо можете спокойно да оставите рафта в него за същото време. Можете да "довършите" петна от ръжда, които остават след процедурата с четка за зъби. Предварително я накиснете в сода или оцет.

Ако ръждата в банята ви притеснява често, както се случва в моя случай, не отлагайте процедурата. Почиствайте рафта веднъж месечно или веднага щом се появят петна. Като цяло правилната вентилация и обезвлажнител ще помогнат да се реши проблема напълно.

Между другото, по-лесно е да се справим с досадната ръжда с помощта на народни методи, отколкото изглежда

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft