Започнах да ям по скилидка чесън всеки ден - ето какво се случи с тялото ми след една година:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Започнах да ям по скилидка чесън всеки ден - ето какво се случи с тялото ми след една година:
13339
Източник: blitz.bg
Започнах да ям по скилидка чесън всеки ден - ето какво се случи с тялото ми след една година:

Чесънът е един от най-обсъжданите зеленчуци, когато се касае за здравословно хранене. За чудодейните му свойства сме говорили неведнъж - самият факт, че той присъства като съставка в поне 90% от рецептите за имунитет, говори сам по себе си.

Това издигане на пиедестал не е от днес или вчера, за чесъна се носят истински легенди още от дълбока древност.

Но какво ще се случи с тялото ви, ако в продължение на една година ядете чесън всеки ден ? Един човек е направил този експеримент и споделя резултатите.

скилидка чесън

"Отначало започнах да ям чесън сутрин, на празен стомах, но това беше много голяма грешка, защото след 3-4 дни започнаха непоносими болки в стомаха.

Не мога да разбера онези хора, които препоръчват да се яде чесън на празен стомах, защото това е непоносимо!", казва той.

Осъзнал грешката си, че е по-добре да не се използва чесън сутрин, мъжът започнал да го яде вечер.

И така, какво се е променило?

"Искам да отбележа, че цяла година изобщо не бях болен, дори кашлица не ме хвана, въпреки че преди това боледувах почти на всеки 2-3 месеца", казва той.

Това се дължи на факта, че чесънът съдържа серни съединения, които, между другото, са отговорни за неговия остър вкус и аромат.

И така, именно те помагат на организма да се бори с патогенните бактерии. 

"Преди експеримента кръвта ми беше твърде гъста, не знам с какво е свързано, но най-вероятно с храненето. Но употребата на чесън оправи всичко, кръвта ми стана по-рядка, което съответно повлия на общото ми състояние. Между другото се отървах от хипертонията", радва се човекът.

скилидки чесън

"Невъзможно е да не отбележа факта, че акнето и черните точки напълно изчезнаха от лицето ми. Това изглежда се дължи на факта, че чесънът перфектно се бори с токсините и други не по-малко опасни вещества, които запушват порите на кожата", посочва още той.

По думите му той ще продължи да яде по 1 скилидка чесън всяка вечер за още шест месеца и дори година, за да види какво ще се случи с тялото му.

Ако решите да последвате примера му и да започнете да ядете чесън ежедневно, преди това най-добре се консултирайте с лекар!

Дай твоята оценка:
5 от 2 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft