Ето какво наказание очаква една мюсюлманка, ако изневери на мъжа си:

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Ето какво наказание очаква една мюсюлманка, ако изневери на мъжа си:
2560
Източник: blitz.bg
Ето какво наказание очаква една мюсюлманка, ако изневери на мъжа си:

Чували сме, колко строг е ислямът по отношение на жените - но дали всички истории, които се разказват, са истина? Днес решихме да ви разкажем повече за един тънък момент във всяко общество - изневярата . По отношение на наказанието на прелюбодеянието мюсюлманската вяра значително се различава от християнската и от будистката например. 

Отношението на източния мъж към източна жена може да изглежда, ако не странно, тогава доста старомодно, на съвременния западен човек.

Известно е, че в исляма представители на красивата половина на човечеството имат някои ограничения. Те могат да се отнасят както за обществения живот, така и за личния. 

Днес ще говорим директно за семейните отношения и прелюбодеяние в тях. 

Особености на традицията 

бой с камшик

Ако се обърнем към статистиката, можем да заключим, че предателствата и разводите сред вярващите мюсюлмани са изключително редки, да не говорим за аборти, които са забранени от закона. 

Причината за това е стриктното спазване на древните традиции. Неспазването им може да доведе до тъжни последствия. Ролята на жените и съпругите в исляма е регулирана и непроменена в продължение на много векове. 

Основните им отговорности включват раждане и възпитание на потомство, домакинство, управление на придобитото имущество на съпруга. Всъщност те са истински пазители на домашното огнище. Мюсюлманката е длъжна да уважава своя благоверен, а също така и роднините - както своите, така и неговите. 

Измяна на съпругата 

Днес, подобно на много стотици отминали години, предателството на съпругата предполага, че омъжена дама, встъпва в сексуална връзка със страничен човек. Трябва да се отбележи, че такова нещо като „предателство“ е изключително рядко в исляма. 

И това се дължи не само на жестокото наказание, което може да последва след разкриването на измамата. Факт е, че момичетата се подготвят за брак в мюсюлманските страни от ранна възраст, отглеждат се в съответствие с религиозните традиции на своите предци, и това елиминира възможността за прелюбодеяние. 

Според Корана, прелюбодейството не е нищо друго освен най-големият смъртен грях, възмездието, за чието извършване ще дойде незабавно. В някои страни за такова злодеяние е било предвидено дори смъртно наказание или е извършвано публично пребиване на нещастницата. 

Съдебни производства 

наказание

Сега този метод рядко се практикува, но фактът на брачното прелюбодеяние се разглежда в присъствието на адвокат, съдия (имам, муфтис), четири външни лица, които имат безупречна репутация в обществото и свидетели.

Жена, извършила прелюбодеянието, се наказва бой с камшик, но само при пълни доказателства за вина. Ако показанията на свидетелите се разминават, те могат да бъдат наказани по същия начин. 

При отсъствието на свидетели и невъзможността да се докаже прелюбодеянието, извършено от неговата съпруга, решението за налагане на наказание не е взето. 

Ислямът не предвижда линч

Според религията предателството на една жена в исляма е голям грях, но Коранът не предвижда линч. Съпругът няма право да я наказва лично. Ако той я обвини публично, но не може да представи доказателства за вината ѝ, тогава той понася наказанието от 80 удара с камшик. 

В някои държави смъртното наказание е позволено, дори ако нещастните си признаят, че са били неправи. За интимна връзка с неомъжени жени, може да последва същото.

От момента на разтрогването на брака, мъжът престава да издържа бившата си съпруга. Днес има много поддръжници на подобни бракоразводни производства. 

На двойките, в които съпругата  е уличена в изневяра, силно се препоръчва да сложат край на официалните си отношения. Това обаче се случва, ако съпругът има подозрения за изневярата на любимата си, но няма доказателства. 

Той има право да подаде молба за развод, като по този начин уреди проблема по мирен начин.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft