Ето как Швеция бори коронавируса по съвсем различен начин и то доста успешно

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Ето как Швеция бори коронавируса по съвсем различен начин и то доста успешно
33881
Източник: блиц
Ето как Швеция бори коронавируса по съвсем различен начин и то доста успешно

Пълни писти и ресторанти в ски курортите, отворени училища и детски градини, глъч по детските площадки

През изминалия уикенд детските площадки в слънчев Стокхолм бяха пълни с деца и родители. Фредерик също е дошъл с двете си момчета.

Младият баща смята, че правителството действа правилно, като не затваря детските градини и училищата заради коронавируса, пише DW. „Това е добре, защото иначе щеше да има прекалено тежки последствия за обществото - хората щяха да са принудени да си стоят вкъщи, вместо да ходят на работа“, казва той.

 

Властите в Швеция очевидно са на същото мнение - според тях, затварянето на училищата няма да предотврати разпространението на вируса, тъкмо обратното. „Да действаме с мярка“, гласи шведският девиз. В Швеция наизлязоха по кръчмите и улиците срещу COVID-19 Досега в страната има около 1 900 заразени, 21 са жертвите на коронавируса.

 

Здравните власти препоръчват на хората да си стоят вкъщи, само ако се чувстват болни Правилата за поведение също не са така рестриктивни, както другаде: забранени са само мероприятия с над 500 участници, а онези, които имат възможност, са призовани да работят от вкъщи. Препоръчва се също така да се избягват пътуванията, но далеч не всички се придържат към този апел. В ски районите пистите са пълни, ресторантите - също. А повечето туристи не са никак разтревожени: „Мисля, че е правилно в този момент да подкрепим нашия туристически бранш“, казва един от тях. А друг добавя: "Ако държавата ми беше забранила да бъда тук, щях да се придържам".

 

Ето една държава, която подхожда по съвсем различен начин от всички останали. Какво мислите?

Още преди дни медици предупредиха, че в условията на кризата с коронавируса е невъзможно да бъдат осигурени медицински грижи за 25-те хиляди туристи в ски района Зелен. Затова експертите апелираха зимният туризъм спешно да бъде прекратен. В резултат бе насрочено заседание на здравните власти, но дотогава ски лифтовете остават отворени. Защо бездейства държавата? В Стокхолм, където са регистрирани най-много заразени, ресторантите, магазините и по-малките киносалони все още си работят.

От ден на ден обаче улиците на града стават все по-безлюдни, а общественият натиск над здравните власти нараства. Учени и медици отдавна настояват за по-строги мерки, защото, по думите им, положението е наистина сериозно. Според тях, шведската държава не предприема необходимите мерки, за да ограничи разпространението на заразата.

 

Дай твоята оценка:
4 от 4 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft