Ето 5 начина, с които да унищожите мухълът с натурални почистващи средства

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Ето 5 начина, с които да унищожите мухълът с натурални почистващи средства
4542
Ето 5 начина, с които да унищожите мухълът с натурални почистващи средства

5 начина да унищожим мухъла по естествен начин, без химикали

Мухълът обичайно се появява на влажни, тъмни места и мъчително се премахва, но все пак има начини да се отървем от него по естествен път, без да използваме никакви химикали. Ще ви запознаем с пет от тях.

Това е добра новина, особено за хора, които са против използването на химикали и почистващи препарати от магазините и предпочитат използването на натурални почистващи средства.

Тези методи се различават по степента на усилието, което трябва да направим и по нивата на отделяната миризма, свързани с избрания от вас метод на почистване. Ако решите да използвате масло от чаено дърво или оцет, бъдете внимателни.
 

Масло от чаено дърво

Това е един от естествените методи за убиване на мухъл, но е най-скъпо струващия и е свързан с отделянето на силна миризма. Нужни са няколко дни, докато миризмата на масло от чаено дърво изчезне напълно, така че имайте това в предвид, преди да решите да използвате този метод. Вземете две супени лъжици масло от чаено дърво и го смесете с две чаши вода. Напръскайте с пулверизатор тази смес върху областите в дома ви, нападнати от плесенни спори и оставете да изсъхне.

Оцет

Това е метод, при ползването на който остава силна миризма, но е доста ефективен. Изсипете оцета в спрей бутилка и го напръскайте върху местата, където се развива мухъл. Оставете го да действа за около четири часа. След това изтъркайте мухъла с четка. Тези, които не харесват миризмата на оцет, може да добавят няколко капки от етерично масло и то ще притъпи тази миризма. Методът с използването на бял оцет може да убие повече от 4/5 от спорите на мухъла. Освен това с използването на този метод се премахват и други бактерии и вируси.

Водороден пероксид

Смесете малко количество 3 % процентен водороден пероксид с малко вода. Използвайте тази смес като спрей и я напръскайте върху местата, покрити с плесен, а после я оставете за около десет минути. След това, вземете влажна и чиста кърпа и изтъркайте мухъла. Ако добавите малко оцет в тази смес, ще се получи двоен ефект и вие ще се справите по-лесно с унищожаването на мухъла. Съхранявайте тази смес на тъмно място, защото водородния пероксид се разгражда при излагане на слънчева светлина.

Екстракт от цитрусови семена

Можете да използвате екстракт от семена на грейпфрут например и ще се получи ефект, подобен на ползването на оцет при унищожаване на мухъл, но без миризмата, която излъчва оцета. Добавете 20 капки от този екстракт в две чаши вода и получената течност напръскайте със спрей бутилка върху зоните с мухъл. Накрая изтрийте мухъла с чиста и влажна кърпа.

Сода за хляб

Можете да използвате само сода за хляб или да я смесите с оцет и вода. Добавете малко сода за хляб във 300-400 гр. вода и напръскайте разтвора върху зоните с мухъл. Бихте могли да добавите и сода за хляб в разтвора, направен от вода и оцет. След като сте напръскали със спрей бутилка разтвора, оставете го да престои в продължение на няколко минути, и после го изтъркайте с някаква влажна и чиста кърпа. Това е един от методите, които миришат най-слабо.

Чрез прилагането на тези методи, ще се радвате на по-чисти стени в дома си с малко усилие, което се състои в смесването на няколко съставки и напръскването на засегнатите от мухъл зони. Хубавото е, че ще избегнете използването на химикали, съдържащи се в предлаганите на пазара препарати, които предизвикват не само остра задушлива миризма, но и оставят много химически субстанции върху третираните повърхности. Използвайте естествени методи за почистване и се уверете, че вашия дом е не само изчистен от мухъл, но и върху стените му са нанесени безопасни домашноприготвени седства за почистване.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft