Защо всички започнаха да лепят балонно фолио по прозорците си

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Защо всички започнаха да лепят балонно фолио по прозорците си
28291
Защо всички започнаха да лепят балонно фолио по прозорците си

Дървената дограма в днешно време е много рядко срещана. Дори да са направени от висококачествени материали, те пак имат малък живот. И това е пряк път към появата на пукнатини и течения. Ето защо собствениците на апартаменти и къщи предпочитат по-практични и сигурни пластмасови дограми . Но не всеки може да си позволи да си сложи скъпи прозорци с двоен стъклопакет. Как да намалим топлинните загуби на прозорците ?

Тук материалът, който най-вероятно ще отиде в кошчето, може да ви бъде полезен. Някои хора използват обвивка с мехурчета, за да успокоят нервите си. Намерих по-практично приложение за нея. Сега ще ви покажем как изолирахме прозорците си за стотинки.

 

Лесен начин за намаляване на топлинните загуби от прозорците

Първата стъпка е да закупите достатъчно фолио с балончета. За ефективна защита използвайте по едно парче за всеки прозорец. Въздушните мехурчета помагат да се запази топлината в стаята, без да се изпуска навън.

Измерете прозорците с рулетка и с ножица нарежете заготовките от фолиото с желания размер.

Доста лесно е да залепите материала върху стъклото. Ще се справим без лепило и тиксо. Вземете бутилка със спрей и я напълнете с вода и малко глицерин или сапунена вода . Той трябва да се разпенва добре, за да се залепи сигурно филмът. Напръскайте повърхността на прозореца с разтвора

След това поставете фолиото върху стъклото и го загладете старателно, като леко натискате. Моля, обърнете внимание, че материалът трябва да бъде фиксиран строго с мехурчета към прозореца. Само тогава ще постигнете очаквания ефект.

Третирайте всички прозорци по този начин. През пролетта, когато необходимостта от изолация ще изчезне, фолиото може лесно да бъде премахнато . За да направите това, просто дръпнете единия ръб, като откъснете обвивката с мехурчета. Остава само да почистите прозореца от петна.

Фолиото може да се използва няколко пъти. Някои дори го оставят на прозорците през цялата година, за да поддържа къщата хладна през лятото . Но от постоянно излагане на слънчева светлина покритието бързо се влошава и става безполезно. Случвало ли ви се е да изолирате прозорците си?

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft