Защо всички опитни домакинки започнаха да слагат черупки от орехи в цветята си

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Защо всички опитни домакинки започнаха да слагат черупки от орехи в цветята си
19631
Защо всички опитни домакинки започнаха да слагат черупки от орехи в цветята си

Майка ми разбра как да използва ореховите черупки в градинарството. Следвам нейния пример и резултатът беше неочаквано добър

Орехови черупки в градината

 

Ако имате няколко килограма излишни черупки, не бързайте да ги отвеждате на сметището. В крайна сметка черупката е биоразградим продукт. Опитните домакини знаят, че черупки могат да се използват за мулчиране (Мулчирането е процес, при който се извършва покриване на почвата около растенията с различни материали, регулиращи водните и въздушните режими в повърхностния слой на почвата) на почвата под дървета или цветни лехи.

Освен това черупките могат да се добавят към компост или да се изгорят, а пепелта да се използва като тор. Начуканите черупки от орех се поставят на дъното на топли лехи заедно с клони. Естественият продукт трябва да е полезен, а не да гние в кошчето.

Вътрешни растителни черупки

Ако нямате собствена градина, няма значение, защото вкъщи сме сигурно, че имте цветя. Стайните растения също се нуждаят от орехови черупки. За начало може да се използва като дренаж на саксия. Предварително смилайте черупката с чук и след това я покрийте със земя.

Обикновено разстилам половинките на черупката с дупката надолу към земята. Тази "броня" ви позволява да намалите поливането на растението. Така влагата се изпарява по-бавно. Топлината и влагата остават под черупката.

В допълнение, покритието с орехови черупки предпазва почвата от бял варовик. Почвата става по-здрава и по-благоприятна за растенията. И всичко това благодарение на високото съдържание на йод в черупката на ореха.

Бронята от черупки предпазва почвата не само от вар, но и от комари и мушици . За паразитите е по-трудно да го пробият, а също така се възпират от миризмата на йод. И накрая: саксията, украсена с черупки, изглежда очарователно. Съгласни ли си?

Навикът да използвам ядки при отглеждане на стайни растения започнах преди няколко години. Изхвърлям автоматично черупката на ядките, не в кошчето, а в отделна кутия. Между другото, черупките не само на орехи, но и на всякакви други ядки са подходящи. Например черупките от макадамия също миришат добре!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft