Защо душата не иска да се върне на Земята, след като напусне тялото ни

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Защо душата не иска да се върне на Земята, след като напусне тялото ни
9829
Източник: БГНЕС
Защо душата не иска да се върне на Земята, след като напусне тялото ни

Смъртта в повечето случаи се явява като облекчение за човека. В най-честите случаи тя се предвещава от болест и някакво вид друго страдание.

И в момента, в който напусне тялото, душата се радва и се чувства освободена.

Веднъж излязла от тялото, душата усеща свобода и лекота. Вече никой не я потиска. Мисълта ѝ действа ясно, а чувствата са умиротворени и са в синхрон.

Когато човек умре и душата му излезе от тялото, той започва да се отъждествява с нея. Душата напълно осъзнава, че доскорошното тяло е било нещо второстепенно и ненужно, подобно на всичко материално на земята.

Когато душата излезе от тялото, то се превръща в една празна обвивка. Душата е „пълнежът”, който го е задвижвал, докато има нужда от това.

Човек,който е преживял временна смърт разказва, че „гледал” операцията на сърцето си отстрани. Опитите на лекарите да съживят тялото му въобще не го интересували. В съзнанието си той вече се е простил с миналия си земен живот и се усещал изцяло готов за нов. От земния му живот останали най-важните неща - любовта към роднините и грижата за децата.

От това става ясно, че въпреки че напуска човешкия си облик, душата не се променя от гледна точка на характера и същността си. Там не настъпват абсолютно никакви коренни изменения,тя си остава такава каквато е била. Според мнозина предположението, че напускайки тялото душата внезапно научава и разбира всичко, е изключително погрешно.

Душата просто се пренася в следващия свят такава, каквато излиза от стария. В нея стои заложеното желание за развитие. Някои приемат това преминаване като нива.

Преминаването в новия свят е едно ниво нагоре,едно израстване. Никой не би искал да се върне на предишното, по-долно ниво, което е материалното, физическо човешко тяло.

За това и душата не иска да се върне на Земята, след като веднъж вече я е напуснала. Нейната работа тук е приключила, този цикъл на вселенско обучение е достигнал своя край и идва ред на следващия урок на по горно ниво.

Преминаването е процес, до който единици са се докосвали и след това са разказвали за преживяното. Първата фаза е когато душата види тялото си и обкръжаващата го обстановка. След това някои преминават в друг напълно духовен свят. По този начин минавайки през първата фаза, те попадат във втората.

Този преход се описва от хилядолетия като пътешествие в тъмно пространство, напомнящо тунел, в края на който свети извънземна светлина. Други, които не са готови за духовния етап, се инкарнират – прераждат се в друго тяло, за да натрупат достатъчно опит

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft