 
                
            
	3 тиквички
	1 ч. л. ситно нарязана портокалова кора
	1–2 с. л. сок от портокал 
	3 с. л. сок от лимон 
	3 скилидки чесън 
	1 стрък розмарин
	1 ч. л. сол 
	5–6 с. л. зехтин 
	50 г сушени домати
	4–5 пресни картофа 
	2 патладжана 
	50 г маслини (без костилките) 
Картофите се нарязват на колелца, без да се белят. Подреждат се в намаслена тава, поливат се с малко мазнина и се пекат 15–20 минути при температура 220 градуса.
Сушените домати се заливат със 100 мл гореща вода, добавя се зехтинът и се оставят да отлежат 10 минути.
Патладжаните се нарязват на филийки с дебелина 1 пръст, поръсват се със сол и се оставят за около 15 минути, за да се отцеди горчивият сок.
Тиквичките се нарязват по същия начин, подреждат се в сгорещения грил тиган и се пекат по около 5 минути от всяка страна. По същия начин се пекат патладжаните и се поставят в подходящ съд.
Изпечените картофи се слагат за няколко минути в грил тигана, след което се добавят при тиквичките и патладжана.
При омекналите домати се слагат наситнените розмарин и чесън, сол, лимоновият и портокаловият сок, портокаловата кора и нарязаните на едри парченца маслини. Сосът се полива върху зеленчуците и се оставя да отлежи поне 1 час преди консумация.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








